Радев: Греховете и дълговете на Борисов ще ги плащат следващите правителства и поколения

Радев: Греховете и дълговете на Борисов ще ги плащат следващите правителства и поколения Категорично ще наложа вето на този закон. Така президентът Румен Радев коментира приетите вчера от Народното събрание промени в Изборния кодекс.

Радев говори пред журналисти, след като посети храма „Света София” по случай празника на столицата.

„Хората искат парите от Брюксел да стигат до гражданите, а не до шкафовете на Борисов“, каза още Радев. Той коментира, че сме засипвани отдавна с пропаганда за успехите на управляващите, но тепърва ще станат ясни щетите, които Борисов е нанесъл на държавността. По негово мнение, Европа също започва да осъзнава какви са те.

„Ще стане така, че греховете и дълговете на Борисов ще ги плащат следващите правителства и поколения“, каза още президентът Румен Радев.

Президентът коментира и извеждането в сряда на протестиращите от сградата на НС.

НСО са действали вчера по указания на стопанката на парламента – г-жа Караянчева, заяви още Радев.

„Проблемът не е в НСО, а в приемането на нефелни закони“, добави президентът.

Относно призивите за закриване на службата, той коментира, че това може да стане със закон и именно парламентът е този, който трябва да каже коя друга служба ще поеме охраната на критичните обекти от национална сигурност.

Отдавна има всички условия кабинетът да подаде оставка, смята още Румен Радев. По думите му протестът се радикализира и това било нормално.

„Всяко протакане задълбочава кризата. Управляващите се опитват да направят така, че да повлияят на изборите”, заяви Радев.

„България е част от Европа. Показателно е, че дебатът за състоянието на демокрацията и върховенството на закона се води в Европейския парламент, докато българският парламент отрича съществуването на проблем”, коментира президентът. И отново поиска оставките на кабинета и главния прокурор.

Аз съм убеден, че София – този град на свободни хора, ще направи така, че да имаме достойно бъдеще не само за града, а и за всички българи. Това каза още президентът.

„Честит празник на софиянци и на всички българи. Както знаем, София е древен град, кръстопът на култури и трябва да се развива с уважение към нашата история, с мисъл към хората. Трябва да пазим всяко дърво в този град, да ценим всеки исторически паметник и да се грижим за него“, допълни той. / Bulpress BG

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.