Радев обяви решенията, взети от Консултативния съвет за национална сигурност

Радев обяви решенията, взети от Консултативния съвет за национална сигурност Областите с определени дефицити от способности и технологично изоставане в тяхното развитие са породени от недостатъчно финансиране и ограничения в нормативната уредба.

Темпът на модернизация на българската армия не съответства на съвременните предизвикателства, проектите за модернизация на видовете въоръжени сили не се развиват, констатирано е забавяне и в изпълнението на договора за придобиване на нов боен самолет, а процедурата по проекта за придобиване на бойна машина на пехотата е прекратен.

Сключените договори са неглижирани, налице са нормативни уредби, които допълнително възпрепятстват и забавят процеса по правораздаване и модернизация. Всичко това води до загуба на способности и неизпълнение на поети съюзни ангажименти, както и до нарастващ риск за здравето и живота на военнослужещите, и налага осигуряване на необходимите ресурси за поддържане на наличната техника и въоръжение до момента на постъпване на нови такива.

Това каза пред медиите Румен Радев след проведения Консултативен съвет за национална сигурност.

Какви седем предложения към Изпълнителната и Законодателната власт отправиха членовете на съвета, вижте във видеото по-долу:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.