Радев се закле за втори мандат, ГЕРБ напуснаха залата, когато заговори за мафията

Радев се закле за втори мандат, ГЕРБ напуснаха залата, когато заговори за мафията Депутатите в парламента посрещнаха с бурни аплодисменти Румен Радев и Илияна Йотова при влизане в залата.

След като двамата заеха местата си, Кристиян Винегин запозна народните представители с решение на ЦИК от 23 ноември 2021 година, с което обявява Радев за избран президент, а Йотова – за вицепрезидент.

Последваха нови овации, след което Радев и Йотова положиха клетва и подписаха клетвените листове за втория си мандат.

След това двамата станаха прави, за да чуят химните на България и ЕС.

След като бе избран за президент, Румен Радев изнeсe реч пред депутатите.

Депутатите от ГЕРБ обаче се обидиха и напуснаха залата демонстративно.

Ето думите, които възмутиха депутатите от партията на Борисов:

„Първия ми мандат се случи във време, в което старото тоталитарно управление достигна своя апогей, докато в обществото нарастваше негодуванието от корупцията, беззаконието и пропагандата, на които той се придържаше.

Гражданският бунт през 2020 година срещу мафиотизацията на властта извади на повърхността факти и процеси, които тя премълчаваше.

И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината. След тези думи депутатите на ГЕРБ напуснаха, другите народни представители ги изпратиха с иронични овации, а по лицето на Радев се появи лека усмивка.“

Вижте какво каза Радев, във видеото по-долу:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.