Разследват Динко за сводничество, грабежи и палежи

Районна прокуратура – Ямбол се самосезира и разпореди проверка по журналистически материали (от 25.07.2020 г.), съдържащи твърдения за множество престъпления извършени от лицето Д. В.

По време на проверката трябва да бъде установено дали изложеното в статията отговаря на обективната действителност. Ще бъде изяснено извършени ли са от Д. В. твърдените в статията деяния. Имало ли е подавани жалби за твърдените престъпления и извършвани ли са проверки по тях. Ще бъдат установени и разпитани всички лица имащи отношение към посочените в материалите данни.

Проверката трябва да бъде осъществена от служители на ОД на МВР – Ямбол. Срокът за нейното приключване е 30 дни.

Най-вероятно става дума за прочулия се у нас като "ловец на бежанци" Динко Вълев от Ямбол, въпреки че прокуратурата използва само инициалите. 

В интернет пространството news.bg откри статия в която се говори за извършени престъпления от Динко: склоняване към проституция, грабежи на камиони, побои над възрастни и палежи. 

Според статията от сводничество Динко декларирал приходи между 150 – 200 хил. лв. месечно. Най-новото му занимание било грабежи на камиони. Фирмата му "Бозав" ЕООД от 2017 г. се водела на загубла – нито 1 лв. печалба, но на базите му имало желязо за 4 млн. лв. Не плащал и данъци на държавата. Извършвал и палежи. Имал сериозни връзки в полицията в Ямбол, където всички производства срещу него са прекаратени. 

Припомняме, че през 2017 г. Динко беше задържан за побой и отвличане, след което беше освободен. 

Преди това Динко Вълев беше разследван за проповядване на насилие и омраза. 

Припомняме, че Динко от Ямбол беше задържан на българо-македонската граница при опит да пренесе паметна плоча, за да я постави на мястото на потрошената от друг националист плоча в памет на загиналите български военни на връх Каймакчалан.

И тогава той даде поредица от интервюта, както и преди това, когато стана известен като ловец на мигранти с незаконни арести по границата.

След като на 14 февруари 2016 г. задържа 11 сирийски бежанци и пусна видеоизявления във фейсбук бе привикан на разпит в Бургас.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.