Родителите станаха свръх изобретателни! Пловдивско семейство шашна директорка на забавачка с този въпрос

Родителите станаха свръх изобретателни! Пловдивско семейство шашна директорка на забавачка с този въпрос
Баща на дете, което кандидатства за първа група в елитна детска градина, вдигна телефона и стъписа директорката с въпрос: „Какъв документ искате, че жена ми е самотна майка?”

Наличието на татко автоматично изключва опцията да се ползват допълнителните 5 точки, които се полагат при неизвестен родител. За да има право на тях, в акта за раждане на детето трябва също да е упоменато, че бащата е неизвестен, пише „Марица“.

В куриозния случай обаче майката от една страна декларирала „баща неизвестен“, за да получи тези 5 точки. От друга страна в заявлението написала, че таткото работи и няма данъчни задължения, за което в нормална ситуация би добавила към сбора на детето още 2 точки – по една за всеки от двата критерия.

След като резултатите от първо класиране вече са ясни, сега директорката чака родителите да се явят и да представят документите, които доказват декларираните обстоятелства и въз основа на които е направено точкуването и разпределянето на местата.

Регламентът предвижда при несъответствия хлапето да губи мястото, на което е класирано.  Междувременно вчера изтече срокът за кандидатстване в първи клас на хартиен носител от родените през 2010 година деца, които подлежат на задължително обхващане.

Тази година за първи път разпределянето им по училищата става с централизиран електронен прием – като в детските градини. Онлайн заявления се подават и днес, а първото класиране ще е ясно на 2 юни.
Източник: blitz.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.