Русия: Искат да ни вкарат във война срещу НАТО!

Русия: Искат да ни вкарат във война срещу НАТО! Инцидентът в Полша е просто опит да се провокира пряк военен сблъсък между Русия и НАТО.

Това заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски, цитиран от ТАСС.

„Важни са фактите и те все по-ясно показват, че Русия няма нищо общо с падането на ракетите на територията на Полша“, заяви той в своя канал в „Телеграм“.

„Още един факт – незабавната истерия на киевския режим и призивите Русия да бъде наказана. Това беше възприето с готовност от вече отдавна обезумелите от русофобия поляци“, заяви руският дипломат.

Според Полянски полският инцидент несъмнено ще бъде в центъра на вниманието на днешното редовно заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпросите, свързани с Украйна.

„Да се признае ролята на Украйна и Полша в тази крайно опасна провокация е нещо немислимо за бившите ни западни партньори.

Но пренебрегването на фактите и хвърлянето на цялата вина върху Русия е нещо обичайно за тях.

Те не забелязват и източника на продължаващите обстрели срещу Запорожката АЕЦ. Дори ми е интересно как ще се измъкнат този път!“, заключи той.

Източник: Факти

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.