Серия от заседания по делото за убийството на Валери Дъбов, пребит до смърт в Кюстендил

В Окръжния съд в Кюстендил започнаха серия от заседания по делото за убийството на 33-годишния Валери Дъбов. До края на годината са насрочени общо седем заседания, съобщиха от съда.

Престъплението е от 17 февруари 2019 година, при среднощно сбиване между роми и посетители в заведение в центъра на Кюстендил. След убийството в града започнаха серия от протести и митинги срещу безнаказаното, според участниците в тях, ромско насилие. Освен убиийството на 33-годишния мъж е бил направен опит за убийството на още двама души.

Окръжната прокуратура е привлякла като обвиняем 19-годишният Алекс Д. за умишлено убийство и опит за убийство. За престъплението законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.

По делото трябва да бъдат разпитани над 50 свидетели и вещите лица, изготвили приложените по досъдебното производство експертизи. Следващото заседание е на 30 октомври.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.