Словакия ни помага за охрана на българо-турската граница

Словакия ни помага за охрана на българо-турската граница

Словакия изпрати 25 полицаи в България за охрана на границата й с Турция като част от усилията за справяне с мигрантската криза, съобщи официалната словашка информационна агенция ТАСР.

Полицаите ще са в България най-малко един месец, а след това ще бъдат заменени от свои колеги.Това е първото участие на Словакия в Европейската гранична и брегова охрана, която заменя граничната агенция на ЕС Фронтекс.

„Много се радвам, че можем да допринесем за тази мисия с този значителен брой. Цялата мисия е малко над 200 полицаи, от които 25 са от Словакия“, заяви вътрешният министър Роберт Калиняк.

Освен това Словакия е изпратила над 300 полицаи в Македония, Унгария и Словения миналата година.

Миграционният поток през Турция, Гърция и Македония е спаднал и най-големият натиск сега започва да се усеща в България.

Затова Европейската гранична и брегова охрана реагира в тази точка, обясни словашкият вътрешен министър.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.