Учудени сме, че младите протестират, защото направихме България по-добро място за живеене за тях

На коалиционния съвет тази сутрин основната тема беше поисканите оставки на министри и тяхната изразена готовност да ги подадат.

След изслушването на тримата министри се взе решение, че главното е да отчетем парламентарното мнозинство и позицията ни в парламента.

Смятаме, че това управление има гарантирана парламентарна подкрепа и ако се налагат някакви промени, те трябва да се случат след преодоляване на вота на недоверие, което ще стане следващата седмица. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, цитирана от новини.бг.

Диалогът с коалиционните партньори понякога е доста напрегнат. По-голямата парламентарна група и премиерът са в правото си да вземат решения, които после да обсъдят с коалиционните партньори, посочи тя по повод коментарите на Обединени патриоти, че те не са били уведомени предварително от ГЕРБ за исканите министерски оставки.

Спекулира се с подкрепата на ДПС към управляващите. Това е удобна спекулация, защото във времето ДПС бяха сатанизирани. В някои отношения наистина сме разчитали на тяхната подкрепа, защото те имат ясна евроатлантическа позиция, но на вотове на недоверие и при приемане на бюджета те винаги са гласували „против“. Подобни спекулации имат за цел да отслабят позициите на ГЕРБ, заяви Дариткова.

След проведените разговори днес смятаме, че е изключително безотговорно да се тласне България към служебно правителство. Без работещ парламент, който да приема закони, смятам, че бихме оставили страната в много сложна ситуация. ПГ на ГЕРБ стои зад министрите и зад решенията на премиера, подчерта тя.

Ние имаме най-голям интерес да проведем избори сега, защото партията ни е в пълна кондиция, обаче смятаме, че отговорното поведение изисква да се мисли за ситуацията в страната и за преодоляването на кризата. Това е отговорното поведение, за нас властта никога не е била самоцел, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Ние искаме да влезем в диалог с тези протестиращи млади хора, а не със старите лица, които се появиха на протеста. Учудени сме, че младите са излезли на протест, защото смятам, че с откриването на заводи и работни места направихме България по-добро място за живеене за тях. Не виждам обаче сред тях готовност за диалог. Очакваме всякакви конструктивни предложения, които да обсъдим, защото с нов парламент ще се изгуби ценно време. Надявам се с тази част от протестиращите да намерим такива решения, които да отговорят на очакванията на всички граждани, заяви Дариткова.

Тези млади хора са провокирани по друг начин, защото „мафиоти“ и „мутри“ ни нарече първо държавният глава, което беше изключително обидно и неприемливо от страна на президентската институция, каза още Даниела Дариткова.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.