ЦИК неглижира референдума на Слави Трифонов още от началото на кампанията

ЦИК неглижира референдума на Слави Трифонов още от началото на кампанията

ЦИК вече съобщи от кога започва да приема документи за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети, които ще участват в изборите за президент и вицепрезидент.

Все още обаче не е ясно от кога ще започне и приемането на документите за участие в информационно разяснителната кампания за референдума, иницииран от екипа на Слави Трифонов. Той ще се проведе в същия ден с вота – 6 ноевмри.

Документите за президентския вот ще започват да се приемат от 9.00 ч. на 12 септември в сградата на Народното събрания на пл. “Княз Александър I” в София (бившия партиен дом). Приемането на документите ще се извършва всеки ден от 9.00 ч. до 17.00 ч. Крайният срок за регистрация на партия или коалиция е 17.00 ч. на 21 септември. Крайният срок за подаване на документи за промени в състава на коалиция е 17.00 ч. на 1 октомври 2016 г.

От  9.00 ч. на 12 септември започва и приемането на документи за регистрация на инициативните комитети за участие в изборите за президент и вицепрезидент, а крайният срок за тях е 17.00 ч. на 26 септември.

Документи за регистрация на кандидати за президент и вицепрезидент ще се приемат всеки ден от 19 септември от 9,00 ч. до 17,00 ч.. Крайният срок е 17,00 ч. на 4 октомври.

Единственото, което e ясно към момента по отношение на референдума е, че партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК за участие в изборите за президент и вицепрезидент ще подават заявление пред ЦИК, че желаят да ползват регистрацията си при произвеждането на национален референдум. Знае се също така, че срокът за регистрация за участие в кампанията за референдума изтича в 17.00 ч. на 26 септември.

Пред Клуб Z говорителят на ЦИК Александър Андреев обясни, че другата седмица комисията ще гласува окончателно всички изборни книжа, свързани с референдума. Той каза, че веднага след това ще започне и приемането на документите на онези, които ще участват в кампанията. Всяка една партия или организация ще трябва да заяви дали е “за” или е “против” по всеки един от трите въпроса.

На референдума гражданите ще трябва да се произнесат по следните теми:

– Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура

 – Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите

– Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори

Източник: clubz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.