Адът за пловдивчани настъпва от първи август, готви се истинска гилотина!

Адът за пловдивчани настъпва от първи август, готви се истинска гилотина! Вдигане на минималните тарифи на километър в Пловдив ще бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет този четвъртък, твърди trafficnews.bg.

Още от първи август всички пловдивчани и гости на града ще плащат по-скъпо за таксиметровите услуги.

В момента цените в Пловдив са 65 ст. дневна и 75 ст. нощна тарифа, като 90% от компаниите карат по тях.

По закон те не могат да ги свалят повече. С новото решение обаче се предвижда минималната тарифа за километър да стане 80 стотинки дневна и 90 стотинки нощна.

Това прави увеличението близо 20 %. Максималните тарифи, на които ще возят шофьорите оставят непроменени те са  1,25 лева дневна и 1,45 нощна тарифа.

Искането за увеличаване на тарифите е постъпило от „Националната Асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи – Пловдив” и „Асоциация на таксиметровите водачи – Пловдив”.

Причината за поисканото вдигане на тарифите е новият патентен данък, срещу който шофьорите протестираха в началото на годината.

От 2017 година всеки таксиметров шофьор в Пловдив дължи данък в размер на 750 лева.

Много от шофьорите изтъкваха, че вдигането е наложително предвид огромните разходи, както и дългият застой на цените под тепетата.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.