Акад. Петър Иванов: България се топи с 9 души на час, или 220 души на ден

Акад. Петър Иванов: България се топи с 9 души на час, или 220 души на ден Акад. Петър Иванов: По официални данни, най-после сравнително верни, населението на БГ годишно намалява с 80 000 души. Или 220 на ден, 9 на всеки час.

Ето анатомията на демографската катастрофа, най-страшният проблем на Отечеството:

България е на първо място в света по най-голяма смъртност, 15,3 промила годишно. По раждаемост, независимо от плодовитостта на циганите, сме на последно място от 210 страни. Ние сме с най-голям отрицателен прираст и сме световни шампиони по намаляване и изчезване на населението.

Всеки ден у нас умират по 300 души, 5-6 (2%) от тях се самоубиват (!), раждат се дневно 164 деца, 91 (55%) от тях нямат за майчин език българския, 18 (11%) са недоносени, 5 (2%) са изоставени, 7 (4%) са с малформации и т.н. Непълнолетни майки за един ден на 2015 г. са родили средно по 13 (8%) деца. Средно на ден са извършени 74 аборта, предимно от етнически българки.

Всеки ден емигрират безвъзвратно по 82 души, предимно млади и образовани хора с децата си.

Така, значи, всеки час умират 12 души, раждат се само 7. Абортират 3 жени. Емигрират 4 души.

Това е истината, официалната. Неофициалната е по-ужасяваща.

Акад. Петър Иванов, Демографски център към БАНИ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.