Ако имаше прокуратура виновниците за злото, което задушава България трябваше да са в затвора

Когато има истински независима съдебна система картината в България ще се промени.

Ако имаше независима прокуратура, виновните за грабежа на европейските фондове, злоупотребата с власт, големите наркотрафиканти щяха да са в затвора.

В мандата на Цацаров започнаха проверки – на скъпи автомобили, на еврофондове, на къщите в Бояна, на къщите за гости, на десетки държавни служители и магистрати с милиони в КТБ, офшорни сметки, имоти в чужбина. Изчезнаха списъците от Швейцария, писмата от Лихтенщайн, доклада на турските служби.

Ако имаше прокуратура стотици виновници за злото, което задушава България трябваше да са в затвора, а незаконно придобитото имущество- конфискувано.

Вместо това, пипалата на октопода проникнаха навлякъде и промениха съзнанието ни.

Има ли законност – има респект и доза страх…и така много поколения докато правилата на закона станат правила на осъзнато поведение.

Нужен е рестарт на съдебната система и най- вече на прокуратурата. Това трябва да е една от първите задачи на тези, които дойдат на власт с намерения да променят реалността в България.

В противен случай просто ще потънат в отровната мъгла от дъха на октопода и ще станат част от него.

Румяна Ченалова, Фейсбук

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.