Арестуваха 17-годишния хлапак, блъснал жена с мотоциклет в Асеновград и избягал

Районният съд в Асеновград е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния Дж. К. от Долни Воден за причиняване с мотоциклет на средна телесна повреда на пешеходка. Инцидентът стана на 22 май.

Според прокуратурата 17-годишният младеж е взел мотоциклет Honda от свой познат и е нарушил правилата за движение по пътищата, при което по непредпазливост е причинил средна телесна повреда – фрактура на дясна подбедрица, довело до трайно затруднение на движението на 40-годишна жена. Избягал е от местопроизшествието, след като е управлявал моторно превозно средство, без да има необходимата правоспособност.

Мъжът, предоставил мотоциклета на непълнолетното момче, е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева. Той бе е привлечен като обвиняем и за това, че на 22 май 2020 г. в Асеновград е подал на тел. 112 невярна информация за противозаконно отнет мотоциклет Honda. Свидетел в залата е заявил, че асеновградчанинът много настоявал Дж. К. да вземе мотора, като му казал, че го е купил специално заради него.

Джем Кадир е обвинен в извършване на престъпление по чл. 343, ал. 3. Съучастникът му ще носи отговорност по чл. 343, ал. 3, предл. 6 и 7, както и по чл. 326, ал. 1 от НК. Определението на съда подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.