Атанас Зафиров: Навсякъде по места има малки „цветановчетата“! Борисов да поеме отговорност

Атанас Зафиров: Навсякъде по места има малки „цветановчетата“! Борисов да поеме отговорност „Трите кабинета на Борисов ще бъдат запомнени с корупция.

ГЕРБ уж беше създадена, за да бори корупцията – на практика това се превърна в партия, която се крепи върху нерегламентирани договорки, лобистки закони, корупционни практики и местни феодали.“

Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му този процес се е развивал през последните години, а обществото е свикнало с него и поради тази причина не реагира остро, а бизнесът, от своя страна, обикновено се нагажда към ситуацията.

По повод скандала с апартаментите на властта, Зафиров заяви: „Не бива да бъдат мерени квадрати и да се обсъжда битовита страна – тук големият въпрос е с какво са стимулирани тези подаръци към властта и дали са приемани лобистки поправки в определени закони“.

Той изрази мнение, че ако тръгне лавина от недоволство и проверки, и тя излезе извън София, ще станем свидетели на още такива примери.

„Навсякъде по места има малки „цветановчетата“, които повтарят този модел“, каза Зафиров.

Социалистът заяви още, че ако бъде проследен генезисът на основателя на партия ГЕРБ и на хората около него, може да бъдат обяснени и причините за модела на управление.

„Главният виновен за него е единствено Борисов – той трябва да поеме цялата политическа, морална, а защо не и съдебна отговорност. Моделът не може да се промени, докато управляват ГЕРБ и Борисов“, категоричен бе Зафиров. / Bulpress.info

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.