Бивш шеф на ЦСБОП: Няма да има виновни за престъпната приватизация

Бивш шеф на ЦСБОП: Няма да има виновни за престъпната приватизация Не е неочаквано. Престъпността е профил на обществото.

Това заяви в ефира на бТВ Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП по повод последните обири на банки и търговски обекти у нас, пише Novini.bg.

По думите му сме залитнали да правим звена за вътрешен контрол, а е трябвало да бъдат оставени да функционират, по начина по който ги е заварил Прехода. „Те бяха ефективни“, заяви още той.

„Обслужваше се интереса на политическата класа, а не сигурността на обществото. Имаше сектори и се наблюдаваше банковото дело. Службите загубиха своята ефективност. Сектор „сигурност“ се отслаби нарочно“, заяви той.

Попитан за проверката на сделките на приватизацията, Стойчев заяви, че това прилича таксация на дивеча, който правят ловните дружинки у нас.“ МВР прави отчети всяка година, но в същото време се вижда, че престъпността ескалира и се развива. В голяма степен приватизацията у нас бе престъпна. Никой няма да бъде намерен като виновен.

Знае се и не за пръв път се прави опит да се обясни на обществото. 2005 година има страхотен обзор за това. Няма да намерят виновни“, заяви той и бе категоричен, че структурите за сигурност у нас нарочно са отслабени, за да се проведат приватизацията.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.