Битият журналист: Казах на полицаите, че се задушавам, но те ме натискаха и ритаха в лицето с кубинки

Битият журналист: Казах на полицаите, че се задушавам, но те ме натискаха и ритаха в лицето с кубинки

„Бях притиснат към земята, двама униформени бяха, стоях с извити ръце, дълго време седяха върху мен, започнах да се задушавам, казах им, че се задушавам, в този момент друг полицай с кубинки започва да ме рита в главата и в лицето.

За щастие ударът попадна в долната част на окото ми и не го повреди.

След известно време ми сложиха белезници, часове стоях така, идентифицирах се многократно като журналист, нищо не се случи. Те нямаха идентификация. За мен проблемът не е в този удар, случва се, когато човек поеме този риск, но тук е целенасочен полицейски побой.“, разказа журналистът Димитър Кенаров пред БТВ.

„Политическата репресия беше като поставена задача на определени групи в тези полицейски кордони, за които не чухме все още от СДВР и от МВР доклад, отчет.

Чуваме колко са били ранени полицаите, но ранените хора са много повече, журналисти, учени, граждани, политически опоненти на тази власт.

Установихме, че има камери на полицията, които правят лицево разпознаване, профилират, и е много възможно да има целенасочено действие срещу определени хора, които да бъдат изведени от там.

Проблеът е държавен, България потъпква човешки права. България действа извън всички норми, които са на българското законодателство.

Целта беше хората да се уплашат, не ние ще продължим до оставката на това правителство“, допълни колегата му Борислав Сандов от „Зелено движение“, който беше арестуван и дърпан от полицаите.

Източник: Petel.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.