Борисов за президента Радев: Вече не може да говори за нищо. Заседнал е в тресавището

Те вече толкова са заседнали в тресавището, не могат да говорят никога вече нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм.

С този коментар премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос относно президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, чиято кореспонденцията с бизнесмена Пламен Бобоков е обект на разследване от прокуратурата, предаде БГНЕС.

Това не е кой да е съветник, това му е „най-чистият” човек, посочи Борисов по повод съветника на Румен Радев и риторично запита: Това е било вътрешен министър? Смятай какво е било назад? Борисов беше категоричен, че пред никого не се е крил за нищо.

Припомняме, че по-рано дэржавният глава Румен Радев също коментира казуса „Узунов“. Президентът каза, че не може да съди по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация. „Ние очакваме тази справедливост да бъде възстановена с подхващане на истинските случаи, там където търговията с влияние е материализирана в огромни размери, и то от обществени средства, където „свинските черва“ водят до огромни злоупотреби с обществени поръчки, с еврофондове, с хазарт, с ниско качество на строителство. Затова трябва ние да отстояваме като общество законността и принципите на правовата държава. Днес това зависи от българите и от независимия български съд“, заяви Румен Радев. Той отбеляза, че в неговия екип има стабилност. „Защото хората работят по ясни цели и те са изцяло в обществен интерес“, категоричен е президентът.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.