Борисов нареди: От днес спират брифингите на генерал Мутафчийски

От днес вече няма да има обичайните брифинги на Националния оперативен щаб.

Секретарят на щаба доц. Димо Димов ще информира под формата на съобщения за актуалната обстановка, свързана с коронавируса, предава novini.bg.

Това решение на премиера Бойко Борисов обявиха от Министерски съвет.

Мотивът е убеждението, че българското общество е достатъчно информирано. Все по-често се чува и критика към ежедневното провеждане на брифингите, обявиха от МС.

За първи починал лекар с коронавирус – жена на 43 години, съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Тя е била интубирана в тежко състояние.

„За 24-часовия период са 3 нови смъртни случаи. Един случай в Смолян. Мъж на 64 години с придружаващи заболявания и два случая от МБАЛ – Сливен – мъж на 65 години и първи случай на починал колега лекар на 43 години от МБАЛ – Сливен“, каза секретарят на щаба доц. Димо Димов.

1588 са случите на COVID-19 в България.

Новата област засегната от заразата е Разград. За 5 нови случая на заразени деца, съобщиха от щаба.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.