Българите вече не вярват нито в демокрацията, нито в това, че чрез избори могат да променят нещо!

Българите вече не вярват нито в демокрацията, нито в това, че чрез избори могат да променят нещо!

Изборните процеси в България са дълбоко компрометирани.

Когато мафията прави избори, тя въвежда своите правила и организация.

Опорочаването на демокрацията стигна дотам да отврати всички български граждани от правото им да определят бъдещето на България чрез избори!

Процесът започна преди десетилетие с усиленото купуване на гласове от гетата. Мафията направи силна спойка с ромските лидери, като между покупко-продажбата по време на избори същите се спонсорират от европейски програми и социални проекти.

На второ място напълно бяха овладени медиите, като станаха собственост на приближени до властта и подставени лица. По този начин обществото напълно беше лишено от възможността да научи истината и да види друга гледна точка освен на управляващите. Медиите се използват от управляващата мафия освен за ПР и за очерняне и компрометиране на всеки неудобен на властта, като се внушава, че всички „са маскари“.

На трето място, мафията докара народа до такова гнусно и скотско положение, че вече да не се интересува от съдбата си, а да има една единствена цел – да изпрати децата си навън, за да забравят, че са българи и да изкара още един ден на лишения и агония.

Изборният кодекс беше променен изцяло в интерес на мафията. Заложи се безконтролност за избирателните списъци, като по този начин управляващите определяха колко българи ще гласуват и фантомните гласове отиват за тях. Заложи се капан и с липсата на ценз за членовете на секционните избирателни комисии, като в тях умишлено се назначават зависими и неграмотни хора, които лесно да могат да бъдат манипулирани и да не се усещат за измамите.

Тихомълком премахнаха пликовете за бюлетините, като всяка бюлетина при пускането се разгъва достатъчно, за да се види за кого е гласувано. Това в малките населени места и там, където хората работят в администрация и други държавни структури, ги кара да гласуват, за когото им е казано, защото ЗНАЯТ, ЧЕ НЯМА ТАЙНА НА ВОТА! В Пловдив в моята секция много хора реагираха и се караха с комисията, а те цинично казваха, че това не е нарушение и нямало никакво значение, че се вижда за кого са гласували.

Сгрешените бюлетини и протоколи надминават разумното с пъти. Няма как гласовете на над половин милион българи да са невалидни. Спомняте ли си клипа на бившия кмет на Пловдив как указваше на членове на ГЕРБ как да се правят невалидни бюлетини? Другото е, че ОИК и ЦИК не вземат никакво отношение по тези въпроси, защото са доминиращи от управляващата мафия.

Българите вече не вярват нито в демокрацията, нито в това, че чрез избори могат да променят нещо!

И ако не се направи кардинална промяна на тези процеси, ще стигнем до положението, че който не иска мира, ще има……!

Бог да пази България!

Адв. Елена Гунчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.