България смята Русия за стратегически партньор в сферата на туризма

България смята Русия за стратегически партньор в сферата на туризма Българският министър на туризма Николина Ангелкова заяви, че Русия е стратегически партньор на България в сферата на туризма и предложи да се задълбочи диалога между страните в този отрасъл, съобщи РИА “Новости” в понеделник (29 май), като се позова на информация от БНР.

В отговор на въпрос относно българо-руските отношения в сферата на туризма Ангелкова каза, че интензивният и задълбочен диалог, който България води с руските представители, ще продължи.

“Конкретните резултати ще бъдат надградени с още по-интензивна работа”, заяви Ангелкова, като поясни, че е провела разговори с председателя на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, във връзка с подготовката на предстояща двустранна среща.

“Русия е стратегически партньор за България в сферата на туризма. Съобразно този факт Министерство на туризма предприе редица мерки по отношение на руския пазар, които следва да осигурят руските туристи в България в краткосрочен и средносрочен план”.

Според представените данни през 2016 г. е отбелязан рекорд за българския туризъм. “Моя амбиция е превръщането на постигнатите резултати в устойчива, възходяща тенденция”, подчерта министърът.

Миналата година България са посетили над 580 хил. туристи от Русия, а регистрираният ръст е с близо 20%. Ангелкова поясни, че в този показател не са взети предвид руснаците, които имат жилища в България.
Източник: bg.rbth.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.