ВАС допусна повторно преброяване за референдума в 44 секции

ВАС допусна повторно преброяване за референдума в 44 секции


Върховният административен съд допусна повторно преброяване на бюлетините и пликовете за референдума в 44 секции, посочени от Инициативния комитет. Това става ясно от определение на съда, с което е възобновено делото.
Тричленният състав назначава и комплексна метематико-статистическа експертиза. Вещите лица трябва да се запознаят с материалите по делото и протоколите на секционните избирателни комисии. Инициативния комитет обаче трябва да плати 12 000 лева депозит в рамките на три дни.

Съдът задължава Централната избирателна комисия да осигури всички изборни книжа, в това число пликовете и бюлетините от 44-те секционни избирателни комисии.

Вещите лица ще имат срок само от две седмици. А до седем дни ЦИК трябва да представи по делото обобщена справка за броя на нарушенията, с които са сезирани всички СИК и РИК по повод референдума.

Източник: news.bnt.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.