Владимир Путин иска САЩ да охраняват хуманитарните конвои на ООН

Владимир Путин иска САЩ да охраняват хуманитарните конвои на ООН


Президентът на Руската федерация Владимир Путин иска Съединените американски щати да охраняват хуманитарни конвои на ООН. Това заяви германският вицеканцлер Зигмар Габриел след срещата си с руския държавен глава в Москва, съобщава Reuters.

В сряда вечер Габриел проведе около едночасов личен разговор с Путин, в рамките на който руският президент е отрекъл всякакво участие на военните на Москва в атаката срещу конвоя на ООН в сирийската провинция Алепо.

Руският държавен глава дори е изразил силен интерес към възобновяване на примирието в Сирия.

Желанието на Путин е „не само Русия да е готова да наблюдава тези конвои със собствените си сили“, подчерта Габриел, добавяйки, че руският президент очаква САЩ да прави същото.

„Това е един от големите конфликти – американците не са готови да направят това – поне не още“, отбеляза германският министър.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.