ВЪОРЪЖЕНАТА ОПОЗИЦИЯ В СИРИЯ Е СЪГЛАСНА С ПОСТИГНАТОТО ПРИМИЕ, НО С УГОВОРКИ

ВЪОРЪЖЕНАТА ОПОЗИЦИЯ В СИРИЯ Е СЪГЛАСНА С ПОСТИГНАТОТО ПРИМИЕ, НО С УГОВОРКИ

Сирийската въоръжена опозиция «ще отговори позитивно на споразумението за примирие, постигнато в Женева между САЩ и Русия».

Това заяви телевизия «Ал-Арабия», цитирайки приетото съвместно заявление на опозиционните части.

В документа се съдържат уговорки «по повод липсата в споразумението за гаранции и механизъм на мониторинг, който ще следи за спазване на примирието от страните, а също за контрадействия срещу нарушителите на прекратяването на огъня».

Въоръжената опозиция не е доволна от това, че споразумението «не разглежда незабавна забрана на полетите на сирийските ВВС след влизане в сила на примирието».

Освен това, опозиционерите считат, че изключването от примирието на групировките Джебхат ан-Нусра и Джехбат Фатх аш-Шам «намалява шансовете за успех на постигнатите договорености.

Според тях, тази стъпка трябва да е съпроводена с паралелно «изключване от примирието на отрядите на шиитската партия «Хизбулла» и други части от Ирак и Иран, воюващи на страната на правителствената армия».
Източник: bgr.news-front.info/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.