Герджиков: Управляващите правят каквото си искат

Изтъкнатият юрист Огнян Герджиков коментира последните действия на управляващите“

„Tова което направиха – за спиране на възнагражденията на депутатите?

Не се прави така, това не може да е с акт на Народното събрание. Това е личен акт на всеки отделен депутат – посочи Герджиков. – А с извънредното положение? Сега му смениха името, измислиха синоним, за да не звучало лошо. Но в конституцията е казано точно така, защо бягат от тези формулировки? Защо? Това може да бъде атакувано, защото просто не се прави така. Ако искаме да сме правова държава, да не правим такива волни изпълнения, не сме художествена гимнастика. Те искат и правят каквото искат. Не сме се научили да уважаваме закона както трябва – на най-високо равнище!“

Един от най-вещите български юристи в областта на търговското право категорично заяви, че актът с джиросването на акциите на ПФК „Левски“ на името на Борисов няма никаква правна стойност.

Източник: novinite.bg










Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.