Глобиха с 200 лв. 73-годишна вдовица за продажбата на царевица на пазара

Глобиха с 200 лв. 73-годишна вдовица за продажбата на царевица на пазара

Служители на Община Пловдив глобиха с 200 лв. възрастна жена, опитала се да продаде малко царевица до Четвъртък пазара – до тотото.

В района пенсионери често предлагат лук, магданоз, подправки и т. н., но извън очертанията на пазара, а това е нарушение на Наредбата на обществения ред.

В конкретния случай жената била засечена да предлага царевица от един кашон около 11 часа на 22 юли т. г. Била глобена с 200 лв., макар друг път да не е засичана да търгува на нерегламентирани места.

Пенсионерката обжалвала глобата и тя вече е отменена от Районния съд в Пловдив, защото в акта няма данни жената да е успяла да продаде нещо, само е предлагала стоката.

„Следва да се отчете и ниската стойност на предмета на нарушението – касае се само за един кашон царевица.

Не на последно място следва да се съобразят и характеристичните данни за нарушителката – касае се за възрастна жена на 73 години, пенсионерка с ниска пенсия, вдовица“, е записано в мотивите, с които случаят е преценен като маловажен.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.

Източник: Пловдив Прес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.