Годфри Блум: Държавата е институция за кражби в особено големи размери

Годфри Блум: Държавата е институция за кражби в особено големи размери Това се чу веднъж в Европарламента, благодарение на Годфри Блум, който е инсайдър, казано по модерному, а иначе вътрешен човек.

Той знае за какво говори. А ние без да сме отвътре, знаем че е така.
Но все пак с други думи г-н Блум ни припомня, че:

“Г-н председател, тук искам да цитирам големия американски философ Мъри Ротбард, че държавата е институция за систематизирана кражба в особено големи размери.

Данъците всъщност са система, в която политиците и бюрократите присвояват пари от гражданите, за да ги пилеят най-безогледно.

Това място не е по-различно.

Удивителното е – наистина не знам как успявате да останете толкова безизразни по темата за неплащане на данъци.

Цялата комисия и нейните бюрократи не плащат своите данъци.

Вие не плащате данъци както гражданите плащат данъци, вие имате огромен набор специални схеми – комбинирани данъци, високи данъчни прагове, пенсионни схеми без вноски.

Вие сте най-големите данъчни измамници в Европа, но ето ви тук да проповядвате с важен тон.

Да, това послание ще достигне до хората в ЕС.

Но вие ще узнаете, че през юни евроскептиците се завръщат във все по-голям мащаб.

Все по-голям мащаб!

Ще ви кажа и нещо по-лошо – когато хората усетят вашите номерца, няма да мине много време и ще нахлуят в тази зала и ще ви обесят.

И ще бъдат прави!” / Видеохроники

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.