Ден 66: Президентът Радев отново подкрепи протестите

Ден 66: Президентът Радев отново подкрепи протестите

Започна митингът в 66-тия ден на антиправителствени протести. Сборният пункт отново е фонтанът пред Президентството.

Исканията на протестиращите остават непроменени – двете основни са оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Недоволните от властта започнаха да се събират в „Триъгълника на властта”.И днес началото на протеста бе 19 часа.

Президентът Румен Радев е готов за преговори за излизане от кризата, но само ако правителството подаде оставка. Това обяви в Трявна държавният глава при свое посещение тази вечер.

„Готов съм и съм длъжен да седнем на една маса и с общественици, и с партии да говорим за бъдещето на България, но след подаването на оставка.

Това упорство тласка България към безизходица. И сега искат, тези от властта с пълните чекмеджета да поканят тези от площада с празните чекмеджета, да водят някакъв диалог. Е, няма, как да стане”, коментира Радев.

Премиерът Бойко Борисов по-рано днес заяви от Кърдажали, че няма протестиращи, които да не е изслушал и да не им е решен проблемът, но сега имало агресивни демонстрантки, които нападат полицията.

В Русе – подписка за оставка на правителството и „Урна на промяната“

Русенци излязоха на мирен протест в центъра на града.

Хората, които се събраха на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, заявиха категоричната си позиция за оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те събираха подписи с тези искания, а всеки желаещ можеше да пусне своето мнение какво трябва да се промени, за да стане България по-добро място за живеене.

Хронология на събитията:

20:35 ч.: Цвета Караянчева казала днес, че нашият иск срещу нея не я притеснява. Едното обяснение е, че Божков плаща. Тези пари ги търся 66 дни, надявам се Караянчева да ги намери. Другото обяснение е, че след 10 години управление, иск от 30 000 лв. не я притеснява, защото 30 хиляди лева какви пари са за ГЕРБ, заяви адв. Николай Хаджигенов от трибуната.

20:15 ч.: Върху фасадата на Народното събрание се прожектират видеозаписи, в които се показва промяната в позициите на управляващите. Докато тече „филмът“, протестиращите ги освиркват. Най-силно се освирква социалният министър Деница Сачева, предаде репортер на OFFNews.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.