Ето какви теми ще обсъждат Путин и Ердоган!

Ето какви теми ще обсъждат Путин и Ердоган!

Въпросът за възстановяване на отношенията с Турция и положението в Сирия ще бъдат сред основните теми, които ще бъдат дискутирани на срещата на Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган

Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.„Има и текущи въпроси, свързани с икономическите дейности, разбира се, може спокойно да се предскаже, че подробен обмен на мнения ще се проведе по регионални въпроси, включително и Сирия”, допълни Песков.

„Знаете ли, до преди да бъде свален руския самолет Су-24, с Турция имахме един много интензивен политически диалог”, допълни говорителят на Птун.

Попитан дали може да се каже, че скандалите около свалянето на самолета са в миналото и между Москва и Анкара може отново да се говори за „бизнес както обикновено”, Песков отвърна лаконично „да говорим за друго”.

Кризата в отношенията между Русия и Турция дойде след ноември 2015 година, когато турски изтребител свали руския бомбардировач Су-24.

Повратният момент в ситуацията дойде след писмо на Ердоган към Путин, в което турският президент се извини на колегата си. В Анкара, както в Москва, тече разследване кои са предполагаемите убийци на руските пилоти.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.