Зафиров, БСП: С поведението на ИТН Борисов ще се върне на бял кон в политиката при нови избори

Зафиров, БСП: С поведението на ИТН Борисов ще се върне на бял кон в политиката при нови избори С този подход на Слави Трифонов е на път да се произведе отново статуквото и то с участието на „Има такъв народ“.

Защото отказът да се поеме отговорност води към нови избори, което няма да позволи демонтажа на модела Борисов и най-вероятно ще го върне същия този Борисов на бял кон в политиката.

Това коментира в ефира на Нова тв Атанас Зафиров от БСП.

Трифонов трябва да разбере, че политиката не е като шоуто, няма предварително написани сценарии. Политиката в не малка степен е импровизация и си зависим единствено от суверена, който те е избрал и ти е възложил определени отговорности. Така и на всички партии, които заявяваха себе си като анти ГЕРБ модел, основната задача, която им е поставена от хората, е демонтаж на ГЕРБ. Същото се отнася и за ИТН. Аз не разбирам за какви зависимости говори Трифонов, след като никой не е поставял никакви предварителни условия, посочи той.

ИТН помага на ДПС чрез промените в Избирателния кодекс – чрез разширяването на секциите в чужбина. Трябва много да се внимава в този процес. Като се тегли чертата, се вижда, че най-облагодетелствана от тези промени е именно ДПС, допълни той.

Без изчистване на мъртвите души в избирателните списъци, ние в голяма степен сме готови да повторим същите резултати, допълни Зафиров.

Всички партии потвърдиха, че биха подкрепили правителство на ИТН и това беше категорично потвърдено чрез гласуването на председател на Народното събрание. В същото време тези партии декларираха, че няма да подкрепят правителство на БСП. Така че всичко е предопределено. В крайна сметка, ако стигне мандата до нас, ние ще направим това, което винаги сме правили – ние ще се допитаме до нашата партия и ще вземем решение, посочи той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.