Защо българинът свиква да е управляван от простаци?

Защо българинът свиква да е управляван от простаци? Вероятно сте чували приказки от рода, че “всеки народ си заслужава управляващите” или пък сте се удивлявали на резултатите от социологическо изследване, в което повече от 50 % от българите са доволни от заплатите си! Удивително, нали?

Да се чуди човек на кого да вярва на празните си джобове или на социологическото изследване, което го превръща в социологически феномен, защото това удовлетворение веднага се свързва и с удоволствието да си управляван от откровени политически простаци!

Днес правителството Борисов-3 навършва една година от избирането си.

Година, през която бяха счупени всички рекорди на политическата простащина от управляващата коалиция.

Година, която доказва, че българинът започва да свиква да бъде управляван от простаци!

Въпросът е защо българинът свиква да е управляван от простаци?

Едва ли е нужно да обясняваме очевидната истина, че през последните години простаците са доста по-пробивни и се очертават като силно подкрепяща се група, очевидно е, че простащината в политиката надминава всякакви граници.

Българският народ е мъдър и неслучайно е родил две уникални сентенции като ” Прост човек и силен вятър спиране нямат!” и “Дай на простака власт и му гледай сеира!”.

Вероятно точно в тези две сентенции се крие и отговорът на въпроса, в тези две сентенции се крие и решението, което съвсем скоро ще се прояви с края на търпението на народа! / BNews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.