Иван Гешев: Главната цел на скандалите и снимките е да се унищожи прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че няма информация прокуратурата да се е самосезирала за скандалните снимки, които бяха разпространени днес.

Според него главната цел е дестабилизиране на държавата, избори и политическа конфигурация, която да унищожи прокуратурата.

“Трябва да е ясно, че повечето хора, към които се насочи прокуратурата, са най богатите хора. Те разполагат с медиен ресурс, политически ресурс, финансов ресурс, с който могат да си позволят всичко. Логично е и е естествено прокуратурата и институциите да са подложени на натиск”.

Това заяви главния прокурор Иван Гешев пред журналисти.

„Снимките вероятно са от някои, може и да не са от някои. Към този момент нямам информация дали конкретната прокуратура се е самосезирала. Това е преценка на компетентен наблюдаващ прокурор. Такива решения не се взимат от главния прокурор“, заяви Гешев.

Той не пропусна да заяви категорично – прокуратурата не се притеснява да разследва когото и да било, независимо дали става дума за премиер, президент, министри, олигарси. Гешев не пропусна да намеси името на Васил Божков и Цветан Василев.

“Трябва да е ясно, че повечето хора, към които се насочи прокуратурата, са най богатите хора в страната. Те разполагат с медиен ресурс, политически ресурс, финансов ресурс, с който могат да си позволят всичко.

Логично е и е естествено прокуратурата и институциите да са подложени на натиск. Не обвинявам или оневинявам никого. Това е защитна стратегия на хора с пари. Това, което виждам, е генериране на постоянни скандали. Не казвам верни ли са или не. Това е целенасочена стратегия.

Целта е ясна – дестабилизиране на държавата, избори и политическа конфигурация, която е изгодна за Божков, Цветан Василев, Прокопиев. Това им върши работа за конкретни законодателни промени и унищожаване на българската прокуратура. Това е главната цел”, отсече Иван Гешев.

Източник: Фрог нюз

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.