Избори 2016г.: ВНИМАНИЕ нова ГЕРБ измама!

Избори 2016г.: ВНИМАНИЕ нова ГЕРБ измама! Грандиозна изборна измама готвят ГЕРБ, благодарение на приетата от тях и от Патриотичния фронт, опция в бюлетината, наречена “Гласувам срещу всички”.

Чрез нея, герберите изкуствено ще вдигнат избирателната активност на 1 тур над 50%, което е необходимо, за да бъде зачетен изборът. Въпросните бюлетини обаче няма да се броят при определянето на изборния резултат. Там ще се броят само бюлетините, които са за конкретен кандидат.

Така ако например Цецка Цачева спечели 30% на първи тур, а от някъде се появят 40% “гласувам срещу всички”, тя ще стане президент. Защото от 100% ще се извадят 40%, и резултатът на Цецка ще се брои като 30% върху 60%. Т.е. тя печели от първи тур, независимо че за други кандидати и “срещу всички кандидати” общо са пуснали 70%.

Циничният модел на “гласувам срещу всички”, което по принцип е много полезна опция, ще изврати самия му смисъл. Логиката на подобно гласуване е да влияе реално на резултата. Т.е. “гласувам срещу всички” би следвало да увеличава общия брой зачетени гласове, а с това и размера колко е 51%. Вместо това, то увеличава само избирателната активност – т.е. служи на политиците, които все по-трудно убеждават някой изобщо да ходи да гласува. Това как може един глас да увеличава активността (т.е. да е валиден), но де не се брои при определяне на резултата, това могат ни обясни само Цецо Цветанов и Валери Симеонов.

Така схемата за изборите става ясна. Герберите ще набутат в урните голям брой неутрални бюлетини – “гласувам срещу всички” или празни. С това ще валидизират избора, а на Цецка ще трябва да и добавят само колкото нейния резултат да е 51% от оставащите. Т.е. голямото “изместване” на цифрите ще стане с неутралните бюлетини, а другото ще се случи автоматично. Това е далеч по-лесна фалшификация от например подмяната на бюлетини, драскането с химикал, или от най-масовото до момента – фалшиви протоколи от секционните комисии.

До момента всички косвени данни сочат, не само че Цецка не печели, но дори че губи първия тур. Дори социолозите дават доста близък резултат с Румен Радев, а като знаем чии са социолозите, е ясно че вероятно положението е още по-тежко за ГЕРБ. Допълнително, отказът на Радев да ходи на дебат сочи към това, че той води. Обикновено водещият кандидат избягва дебата, а догонващият напира. Дебат, разбира се, ще има, но игричките преди него са косвен показател за състоянието сред избирателите.

Единствената лоша шега, която може да се случи на ГЕРБ, е драстичният народен гняв да докара резултат, който никакви фалшификации не могат да преборят.
Източник: gudelnews.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.