КПКОНПИ разследва общински съветник от Гоце Делчев за конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/започна разследване срещу общински съветник в Гоце Делчев. Сигналът до комисията е подаден от съветници от местния ОБС и според него местният парламентарист в качеството му на адвокат, осъществява правно обслужване на болницата в града и в същото време участва в приемането и гласуването на решения, свързани с бюджета на това общинско здравно заведение. Това стана ясно на проведеното преди дни заседание на комисията, оглавявана от Сотир Цацаров. В становището на комисията се казва:

Съгласно Закона за конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. След образуване на производството, Комисията изисква и получава необходимата информация и документи и се произнася с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни.

Решението подлежи на обжалване или протест по реда на АПК, като установяването на конфликт на интереси с влязло в сила такова решение е основание за освобождаване от длъжност, освен когато в Конституцията е предвидено друго. За общинския съветник от Гоце Делчев, конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството – той се твърди и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред, казват от КПКОНПИ.

В болница" Иван Скендеров "в Гоце Делчев в момента се извършва проверка от страна на Инспекция по труда, представители на здравното министерство и прокуратурата, във връзка с множество сигнали за дейността и. Само преди дни здравното заведение отново бе в полезрението на обществеността с протестите на лекарите срещу болничния управител, който бе освободен.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.