Лавров: Събитията в Грузия много напомнят на киевския „Майдан“

Лавров: Събитията в Грузия много напомнят на киевския „Майдан“ Последните събития в Грузия много напомнят на киевския „Майдан“, ситуацията около законопроекта за чуждестранните агенти беше само извинение да се започне опит за насилствена смяна на властта.

Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за програмата „Голямата игра“, съобщават руски медии.

„Много прилича на киевския Майдан. Няма съмнение, че законът за регистрацията на тези неправителствени организации, които получават чуждестранно финансиране в размер на 20% от бюджета си, беше просто извинение да започнем, като цяло, опит за насилствена смяна на властта“, коментира още Лавров.

Руският външен министър нарече изявленията на Борел за ситуацията в Грузия лицемерни.

Лавров посочи и „фундаментално различното“ отношение на Запада към протестите на опозицията в Грузия и Молдова.

Лавров допълни още, че контактът с Блинкен в кулоарите на Г-20 в Ню Делхи е бил конструктивен, това е бил цивилизован разговор.

Лавров каза, че е обсъдил с Блинкен само ситуацията в областта на стратегическата стабилност и украинската тема в кулоарите на Г-20 в Ню Делхи. / „Труд“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.