Летище „Желю Желев“ – категорично НЕ!

Летище „Желю Желев“ – категорично НЕ! Соломон Паси – виден „българин“, лобирал за влизане на България в НАТО и ЕС, предложи тези дни от името на бивши седесари летището в София да се наименува на Президента Желю Желев.

И понеже времето размива спомените дори на очевидците на онези бурни години, да си припомним какво точно е направил Желев?

Желев беше един от „отгледаните дисиденти“, подготвени да бъдат подходящата опозиция при падане на БКП от власт. Простоват, селски човек, който до края на мандата си като Президент не успя да шлифова лустро, което да пасва на длъжността му.

Желю Желев беше компромис – между новите демократи и БКП – Лилов и Луканов. Да е удобен и на едните и на другите. А имаше много по-достойни, но неудобни кандидатури. Той оглави СДС, като втълпяваше колко е важно революцията да е нежна, представяше демократичните сили на прочутата „Кръгла маса“, от договорките на която започна разпада на държавата!

Не знам доколко и да го упрекна, тъй като явно си личеше, че не е политик. Но пътят към ада е покрит с добри намерения. Започна разформироване на армия, МВР, работещите учреждения, създадоха се временни управи, в които се назначиха „наши“ хора от СДС, които не само нищо не разбираха, но и започнаха ограбването на държавата. По времето на Желев бяха и ликвидационните съвети, които наистина ликвидираха селското стопанство, катастрофалната реституция и приватизация, сложили край на икономиката на България!

Радетел за влизане на България в НАТО под благия поглед на еврейските приятели на Соломон Паси и другите седесари, продали се на Сорос и американските си господари!

Прочутите „Боянски ливади“ бяха не друго, а резултат от вътрешните партийни борби в СДС, което се ояде с власт. Защото знаете ли, днешните ГЕРБ силно ми напомнят за ранното СДС – като изгладнели хиени, нахвърлили се върху остатъците от държавата.

А иначе човекът беше скромен, кротък…подходящ за комунистите, които редяха фигурите. Защото с някой силен лидер, никога нямаше нещата толкова да се изпуснат от контрол.

Като голям принос посочват лобирането му за признаване на независимостта на Македония, с което България завинаги се отказа от претенциите си за българите там! Одобрява нападението на САЩ в Персийския залив, нападението над Сърбия….все угодни на САЩ позиции….

По времето на Желев не само се случи, но беше насърчен от него и разкола в Църквата.

Желев се ПОКЛОНИ и прие Ричард Ран и Ът /автори на плана Ран-Ът за България/. НЕЩО НЕЯСНО ЗА НЯКОГО???

А сега хора, които започнаха митингите с по един окъсан шлифер, а сега притежават половин България, предлагат на негово име да се казва летището. Та да могат българите, прощаващи се с близките си завинаги на Терминал 1 и 2, да знаят кой започна катастрофата!

Летището предлагам да се казва „Васил Левски“ – за да може поне като го дадем на концесия на турците, всеки ден да им напомня, че българите не са само рая!

„Шести септември“ / Елена Гунчева, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.