Людмила Живкова е търсела пътят на България в световният и духовен мир

Людмила живкова е търсела пътят на българия в свеовният и духовен мир Девраха Баба: Любовта и самоутвърждаването ще спасят българите.

Само вярата в корена на народа ви ще ви извадят от надвисналата тъмнина. Българите са древен и велик народ, но е заразен от неверието, отказал се е от предаността към предците и от интелектуалното усъвършенстване.

И след 40 години тъмнината ще обхване съзнанието на хората и България ще преживее кървав залез. Всички ще пострадат от лошото: и народ, и управници. Това е предсказанието, което Людмила Живкова, дъщеря на Тодор Живков чула от най-известния индийски мъдрец през последното столетие Брамбха Риши Йогирадж Шри Девраха Баба. Тя се видяла тайно с него няколко пъти по време на посещения в Индия в средата и края на 70-те години на м.в.

От УБО се опитвали, но не можели да засекат маршрутите й, защото отивала в Лондон, например, и оттам хващала самолет за Делхи или Бомбай. Друг път минавала през Париж или Виена. По време на тези мистериозни пътувания, първата дама на България, каквато тя станала по протокол след смъртта на майка й Мара Малеева, се срещала и с друг мъдрец – Сри Сатя Сай Баба.

По неговите съвети и идеи разпоредила да се изгради комплекса “Знаме на мира” посветен на децата край София, известен още като “Камбаните”. Философското разбиране на Сай Баба било, че сърцето е камбана, а човешкото тял – храм. Хармонията между двете давала възможност за духовно извисяване.

Людмила Живкова споделяла за тези свои срещи в тесен кръг, но информацията бързо се разнасяла не само из коридорите на властта, но и в средите на интелектуалците. За тези срещи пред Фрог нюз разказаха бивши служители в някогашния Комитет за култура, ръководен от дъщерята на генералния секретар на БКП Тодор Живков. Според тях много от странните за онова време разкази за Людмила Живкова са всъщност част от опитите й да отвори България към света.

Не през политиката, а чрез историята и културата на страната ни. Тя беше авторитарен човек, трудно приемаше чуждо мнение, освен ако не е от човек, когото е признала за голям автортет. Това обаче се случваше рядко. Днес я представят като едва ли не автор на революционни идеи, но тя просто бе фокусирана в свои виждания и тълкования, които аргументираше със срещите и разговорите с хора от световния елит. Всъщност на моменти бе доста объркана, но никой не смееше да й противоречи, спомнят си нейните подчинени. Така било и по отношение на дружбата й с министър-председателя на Индия Индира Ганди. Също и с руската фамилия Рьорих, която е свързана с Индия.

Самата Людмила смятала, че бедите ни са свързани с отричането от духовните ценности. По времето на социализма обаче било немислимо да се твърди, че българите са загърбили своя исторически морален кодекс и са се поддали на идеологически несъстоятелни и нетрайни течения какъвто бил самият социализъм.

Действията и амбициите на Людмила Живкова да популяризира българската история и тази на траките и създават врагове в Москва, които не криели неприязънта си към дъщерята на генсека на БКП.

За съвременниците остава да гадаят какво означава изразът “кървав залез” за страната ни и доколко трябва да се страхуваме от неговото евентуално случване.

Девраха Баба е мъдрец и предсказател прославил се в цял свят. Все още продължават споровете дали е живял 200, 250 или повече години. Сам взема решение “душата му да напусне тялото” на 19 юни 1990 г.

Приживе старецът от време на време спускал крака от дървената платформа, на която живеел и ги поставял върху главите на дошлите за съвет при него. Понякога посетителите били толкова много, че чакали с дни да стигнат до мъдреца. Веднъж при него отишъл самият Махатма Ганди. По време на разговора Девраха му казал:

– Не отивай в Делхи.

– Няма как, – отвърнал Ганди, – там е организиран огромен митинг, пред който трябва да говоря.

– Тогава вземи моето одеало и не се разделяй с него, където и да си. – След тези думи мъдрецът му дал своето одеяло. Ганди го носил със себе си, но когато тръгнал към трибуната на митинга, го оставил в колата. По време на този митинг бил застрелян. 

Людмила Живкова и Святослав Рьорих (с бялата брада).

В края на 80-те години Девраха заявил в интервю за съветската телевизия, че в страната ще настъпят огромни промени, че ще се появи нов лидер (Горбачов) и СССР ще се разпадне на отделни държави. Казал дори кога новият лидер ще посети Индия. Така и станало – Горбачов и съпругата му посетили Индия още в първата година на неговото управление и се срещнали с мъдреца…

Девраха Баба предсказал и падането на Берлинската стена, като заявил че се е “пропукала отдавна като земя без вода” и идва нейният край.

Веднъж при мъдрия старец отишли млади учени и журналисти от големи западни издания. Попитали го на колко е години, а той се разсмял. Тогава младите хора предложили да им даде няколко косъма от главата си, за да ги изследват и да определят точно възрастта му.

Без да се замисли нито миг мъдрецът отрязал кичур и им го дал. След три месеца няколко от учените се върнали при него. Единият дори се разплакал, докато му показвали резултатите от лабораторните изследвания, направени в няколко световни университета. Всички те удостоверявали, че косата е от 5-годишно дете… И до днес няма обяснение за феномена.

Понякога Девраха Баба отивал в Хималаите. Съпровождал го единствено един от последователите му. Никой не знаел къде е бил и какво е правил в планината. Това е тайна и до днес.

Предсказателят е предал своите сили и знания на двамата си ученици Дев Саджи и Рам Севак Дас джи Махараджа.

Какво още е казал великият мъдрец на Людмила Живкова вероятно няма да узнаем. Известно е, че тя е споделяла с Ванга за своите срещи с Девраха Баба и Сри Сатя Сай Баба. Много от предсказанията за бъдещето на човечеството и при тримата съвпадали. В последно време обаче чужди – най-вече руски медии, както и такива в България започнаха да заливат читателите с невероятни “предсказания”, които уж били изречени от пророчицата. Спекулациите са толкова много, че на хората е трудно да се ориентират кое е истина и кое митове, легенди и спекулации.

Людмила Живкова вярвала, че България и Индия са свързани от хилядолетия. Тя често цитирала римския учен, философ, политик и писател Луций Ариан. В свои произведения той защитава тезата, че тракиецът Дионис е създал голяма част от цивилизационните ценности на Индия и е основоположник на индийската религия. Според Ариан това е причината за приликите в културата на народи от Средна Азия и тази на траките, т.е. на земите, където сме и до днес. / bradva.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.