Марешки оповести как България може да се превърне в икономически тигър

Марешки оповести как България може да се превърне в икономически тигър

„Аз показах, че проблемът с горивата може да бъде решен. Срещу този проблем трябва да излезе държавата с нейната мощ“.

Това каза в студиото на „Панорама“ пред БНТ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод предложението за държавни бензиностанции.

По негово мнение дори и да има малка корупция, няма цената да достига до размерите, които достига в момента в бензиностанциите.

Веселин Марешки: Аз като частник съм спечелил много и сега моята кауза е държавата да спечели, хората да спечелят. Може би аз съм единственият идиот, който от своя бизнес, може да си вкара силен конкурент и да почне да губи.

„Инвестицията в държавни бензиностанции, ако бъде направена правилно, ще бъде най-добрата инвестиция в тази държава за целия преход. Това ще са най-добре похарчените български левчета за последните 30 години. Тази инвестиция би помогнала ва България да се превърне в един тигър не само на Балканите, в Европа, икономически, а и в целия свят, а на хората ще им се вдигнат доходите. Категоричен съм за това, но инвестицията трябва да е много правилно направена и преценена. Ако това се случи, цената на бензина може да бъде 1,40 за литър“, разкри Марешки.

За предложението му да ръководи проекта обясни, че е било като опция за държавата, ако иска да направи нещо добро за хората.

„Ние не подкрепяме свалянето на ДДС. От това няма никаква полза. За мен това е една голяма грешка, която може да продъни бюджета. Хубаво е, че казват, че това е временна мярка. Надявам се, когато се види, че тази мярка не работи, да бъде отменена“, добави депутатът.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.