Мая Манолова за токов удар, който очаква българите от 1 юли

Ние напомняме на всички как още от Февруари месец т.г. Мая Манолова заяви, че ще има поскъпване на тока до 10%, но истината е съвсем друга!

Има поскъпване на тока със 7% още от този месец като се очаква посъпването да скочи до 70% за нощният ток.

Ето и цялото интервю с Мая Манолова:

“От юли месец българите ги очаква токов удар – увеличение на цената на тока до 10%, предупреди в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV бившият омбудсман Мая Манолова.

Причината са скъпият ток от „Марица-Изток 2“, инфлацията и либерализацията на пазара.

Тя напомни, че част от битовите потребители – с присъединени мощности над 50 киловата, ще мина на свободния пазар от юли тази година, а от следващата – тези с над 15 киловата.

Догодина българите ги очаква още по-голям токов удар, уточни Манолова.

Според бивши омбудсман законовите промени, които депутатите ще разгледат за изгарянето на отпадъците, са имитация на промени и няма да решат нито един проблем. Не е предвидено нищо за ограничаване вноса на боклук, обяви Манолова.

Ние от Bulnews Info питаме защо има винаги поскъпване на всичко като не се пита народа и защо го правят скришно като накрая крайният потребител ще трябва да плаща във всички случаи без да го питат дали му харесва или не?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.