Менда Стоянова: Една разходка в парка ще струва 300 лв.

Държавата поема и част от осигуровките по схемата 60:40.

ГЕРБ прие предложение на ДПС, съобщава „Нова телевизия“.

„Решихме в бюджетната комисия да се съобразим с исканията на бизнеса. Освен прилагане на мярката „60 на 40“ за бизнеса, държавата, освен тези 60%, ще заплати и осигуровките, които се дължат от работодателя. Т.е. схемата няма да е „70 на 30“, а ще бъде наистина „60 на 40“. Смятам че можем да поемем този допълнителен разход“. Това заяви след заседание на бюджетната комисия нейният председател Менда Стоянова.

Ще се поемат само вноските на работодателя – личната остава за служителя, каза още тя.

„Всички самоосигуряващи се лица ще получат безлихвен кредит. Срокът за погасяване ще е 10 години“, коментира председателят на бюджетната комисия, цитирана от Novini.bg.

„Пакетът включва и безлихвен кредит на малки предприятия. Срокът за изплащане ще е 10 години“, заяви Менда Стоянова.

„За срок на извънредното положение – хората на борсата ще могат да работят в земеделието, без да губят обезщетенията си от фонда за безработицата“, допълни председателят на бюджетната комисия.

„За леките нарушения, глобите ще се редуцират. Една разходка в парка ще струва 300 лв. при повторно хващане ще е 1000 лв. Това не важи за тежките нарушения на карантината“, завърши Менда Стоянова.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.