Минимумът за оцеляване е 602 лв.. Мин. пенсия е 250 лв.. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не пита

Минимумът за оцеляване е 602 лв.. Мин. пенсия е 250 лв.. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не пита Перник все още няма вода. Освен приказките и размятаните решения, на практика нищо не се случва по въпроса.

В същото време язовир „Студена“ навлиза в мъртъв обем. Как ще издържи цял голям град на продължаващо месеци пълно безводие?

– Въздухът продължава да трови. Боклуците продължават да влизат през КПП-тата, защото били „инвестиция“. Трябвало да се пазят работни места.

Няма данни за независимо изследване кои ТЕЦ-ове могат да горят боклука и при какви показатели. Няма данни колко от фините прахови частици във въздуха се дължат на изгорените боклуци.

– Реките умират. Заради алчността на приближени до властта бизнесмени, които спестяват от пречиствателни станции.

– 35 000 българи всяка година напускат България. Огромната част от тях не се завръщат. Няма и да се върнат заради 1200 лева за шест месеца. Това е подигравка. Бягат мозъците, а не зад…е. Евакуират се от бедстващата територия.

– Минимумът за оцеляване е 602 лева. Минималната пенсия е 250 лева и то след няколко месеца. Как живеят пенсионерите, никой от държавата не пита. Никой не пита къде са парите от Сребърния фонд, нито двата милиарда от здравните осигуровки, които Дянков взе.

– Бизнесът умира. Дребният семеен бизнес е поставен в невъзможни за оцеляване условия. Непрестанните проверки, съчетани с корупционна практика, постоянни промени в законите, изискващи нови и нови инвестиции – пример касовите апарати и софтуер към НАП, правят невъзможна работата. Големите чужди търговски вериги пък поставят под натиск производителите и правят некоректен дъмпинг на малкия бизнес.

– Няма почти българин без кредит и ипотека. Допускането на бързите кредити и абсурдните лихви по тях, съчетано с пълна липса на защита на длъжника, доведоха много хора до пропастта на мизерията. Държавата защитава банките, финансовите къщи за кредити и частните съдебни изпълнители. Народът работи само за кредити и сметки.

– Външна политика, подчинена на лични и конюнктурни интереси на управляващите, без да се вслушват във волята на народа. Пропастта между управляващ елит и народ става непреодолима.

– Липса на сигурност. Полицията изпълнява единствено функцията да опазва управляващите. Няма сигурност дори посред бял ден в центъра на големите градове. Заради знаем коя престъпност селата са обезлюдени.

– Българчета не се раждат. Българите и българките са заети да оцеляват и да работят, за да плащат данъци и сметки. В същото време катастрофата на патриархалното възпитание и народностни и семейни ценности, отказват много млади хора от намерението за създаване на семейство.

– Правна несигурност. Всеки закон се променя по няколко пъти и обикновено несполучливо. Нито гражданите, нито бизнесът могат да планират бъдещето си.

И още много, много проблеми……

Та сега как да наричаме тези, които ни го причиниха, освен национални предатели?

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.