Над 10 души арестувани в Бургас за тероризъм

Мащабна операция на ГДБОП се проведе в Бургас. Операцията е започнала от сутринта, като по непотвърдени данни до момента за разпити в Областната дирекция на МВР са докарани над 10 души.

"Става въпрос за тероризъм. Това е чувствителна тема, колегите ще преценят дали ще уведомят медиите, за конкретния случай. Информация ще бъде дадена утре", каза главният прокурор Иван Гешев. 

15 души са задържани, според Флагман. Арестуваните били младежи между 18 и 20 години, за които имало подозрения, че са участвали в завера за подготвян терористичен акт.

Връзката им бил техен набор, чийто баща бил командир на армия в Сирия. Младежът бил с двойно гражданство, майка му била българка. Българските служби засекли, че наскоро посетил Сирия.

Мохамед Ахмед Абдулкадер е арестуваният за тероризъм в Бургас, съобщи Флагман.бг, цитирайки достоверен източник.

20-годишният кадър на СУ "Юрий Гагарин" в момента е в сградата на ОД на МВР в Бургас и е разпитван от антитерористи в присъствието на назначения му служебен защитник – адвокат Веселина Василева.

Подвигнато му е обвинение по чл.108 от НК – за тероризъм. С него са задържани още 14 лица, но на този етап те са разпитвани само като свидетели. Това са приятели на Мохамед от ж.к."Меден рудник", където е живеела майка му и спортните среди на Бургас.

Мохамед тренирал борба в клуб "Бургас". Той е неколкократен държавен шампион, перспективен кадър, който обаче спрял със спорта, защото заминал при баща си в Сирия. Треньорът му Николай Дичев бе шокиран от новината за ареста на Мохамед. 

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.