Нинова: Правителството тегли нов заем от 2 млрд. евро

Нинова: Правителството тегли нов заем от 2 млрд. евро Никой в България не знае какво е финансовото състояние на държавата“, написа във Facebook лидерът на БСП

„Заемите, които тегли кабинетът са опасност за бъдещето. Правителството тегли нов заем от два милиарда евро. Никой в България не знае какво е финансовото състояние на държавата“, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа Facebook.

Народното събрание разреши държавен дълг до 10 млрд.

„Многократно викахме премиера в Народното събрание да даде отчет и той многократно се подигра с българския парламентаризъм“, допълва още тя.

Нинова настоява премиерът Бойко Борисов да даде отговори на българския народ за парите му:

„1. Колко е външният дълг на България спрямо БВП?

2. Колко е вътрешният дълг и междуфирмената задлъжнялост?

3. В какъв размер е държавният резерв?

4. Колко пари има в Сребърния фонд? Управлението на Борисов ограби миналото ни през последните 11 години, ограби и настоящето ни. Нека не му позволяваме да ограби и бъдещето ни“, написа председателят на БСП Корнелия Нинова.

В.“Дума “ пише днес, че властта ще опита да набере поне 2 млрд. евро, емитирайки облигации на международните пазари. Според изданието става въпрос за две емисии – 10-годишна и 30-годишна.

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/posts/2833416920270577

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.