Нинова: Чухме запис, в който Борисов демонстрира просташка агресия. Премиерът е опасност за България

Времето доказа правотата на нашите позиции в последните четири години.

В България съществува паралелна държава. Тя е завладяла официалната.

Не институциите, а задкулисието управлява страната. Правителството на Борисов не се бори с него, а му е предала управлението на България и в общ сговор изсмукват ресурсите й, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Националният съвет на партията, пише OFFnews.

Прекият избор за председател на БСП ще е на 12 септември (обновена)
И накрая чуваме запис, в който премиерът безпрецедентно злепоставя България пред Европа, коментирайки по недопустим начин европейски лидери. Той прави признание за използване на държавната машина срещу бизнесмени, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе заплахи срещу кандидата ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично определя председателя на парламента, с което окончателно убива институцията Народно събрание. За пореден път показва унизително и презрително отношение към жените. Борисов демонстрира безнаказаност, злоупотреба с власт и просташка агресия. Борисов се превръща в опасност за България, каза от трибуната Нинова.

Прехвалената му външна политика се свежда до онова изречение от записа, което не бих повторила. Не бива да се изненадваме защо получаваме поредния отказ от приемане в Шеген и чакалнята на Еврозоната. Външната политика не е простащина, прикрита зад незнаене на езици, а сериозна, последователна и с характер отстоявана позиция в защита на националния ни интерес в общия ни европейски дом, заяви председателят на БСП.

Нужна е спешна промяна на модела на управление. Не на бушоните, а на модела, призова тя.

Ние, БСП, последователно се борим в последните 4 години за това. Но днес, когато се вижда краят на това управление, сме загледани в себе си, в споровете и битките помежду си, рискувайки да изпуснем историческа възможност да променим България. Да, десетки години в БСП сме имали спорове и противоборства. Това е помагало на партията да се запази като демократичен организъм от хора с различни мнения. Хубаво е да имаме различни мнения. Опасно е, ако имаме различни цели, каза Нинова.

Нека останем различни, но единни около целта, която си поставихме преди 4 години – промяна на България за възстановяване на държавността и разделението на властите, достъпно за всеки здравеопазване и образование, работа и достойни доходи, перспектива за младите и сигурност за възрастните, справедливост и равни възможности за бизнес и личностно развитие. Средството за тази цел е свалянето на ГЕРБ от власт, спечелване на избори и професионално управление на България от почтени хора, заяви председателят на БСП.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.