Новият гл.прокурор на ЕС-Лаура Кьовеши отсече: Почваме с България и Румъния – ОЩЕ ОТ ДНЕС!

Новият гл.прокурор на ЕС-Лаура Кьовеши Отсече: Почваме с България и Румъния- ОЩЕ ОТ ДНЕС! На първия си работен ден от новата си позиция- Главен прокурор на европейския съюз, Лаура Кьовеши зададе тона , как ще се случват нещата от тук нататък.

Имаме много работа пред нас. Никой не казва,че ще е лесно, но аз съм сигурна в уменията на моя екип и знам, че ще постигнем бързи резултати в борбата срещу корупцията във високите етажи на власта.

Мисля,че е най-наложително да започнем от България и Румъния-тези държави имат най-голяма нужда от съдебна помощ към този момент.

Лаура Кьовеши печели с 4 гласа вота в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) за поста първи главен прокурор на ЕС.

Веднага след изслушванията и в двете комисии вчера стана ясно, че тя е фаворит на Комисията по бюджетен контрол (CONT) на Европейския парламент.

Тя получи 12 гласа, Жан-Франсоа Бонер – 11, а Андерс Ритер – един.

Нито един български евродепутат не участва в днешното гласуване, съобщава Клуб Z.

Председателят на ЕП Антонио Таяни ще получи писмо с резултата и ще реши дали да се проведе гласуване в Европарламента. / faktualno.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.