По български: условна присъда и скромна глоба за дрогиран водач без книжка

Условна осъдителна присъда и глоба от 500 лева беше наложена на неправоспособен водач, шофирал след употреба на наркотици, по одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево.

32-годишният Тодор Ж., който е бил заловен да шофира под въздействието на наркотични вещества, се е признал за виновен за извършено престъпление по член 343б, ал. 3 от НК. Младият мъж сключил споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево, което съдът е одобрил.

Наложено му е наказание лишаване от свобода за срок от четири месеца, чието изтърпяване е било отложено с тригодишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 500 лева.

На 26 март тази година Тодор Ж. бил спрян на проверка, докато пътува в посока село Методиево, община Генерал Тошево. Мъжът бил тестван с дрегер, който показал, че управлява автомобил след употреба на амфетамини. Последващата проверка установила, че Тодор е и неправоспособен водач. Така било образувано бързо производство срещу него.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и влиза в сила веднага.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.