Президентът заминава на официално посещение в Азербайджан

Президентът заминава на официално посещение в Азербайджан Държавният глава Румен Радев ще бъде на официално посещение в Република Азербайджан на 13 и 14 октомври 2017 г. по покана на президента Илхам Алиев, съобщиха от прессекретариата на “Дондуков” 2.

В Баку президентите на България и Азербайджан ще проведат среща „на четири очи”, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете държави.

По-късно двамата държавни глави ще направят съвместни изявления.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени аспекти от двустранния политически диалог, търговско-икономическото сътрудничество и партньорството в областта на образованието, науката и културата, отношенията и сътрудничеството в областта на енергетиката и транспорта, както и актуални международни теми и въпроси на глобалната сигурност и миграцията.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи с министър-председателя на Азербайджан Артур Расизаде, както и със заместник-председателя на парламента Зияфат Асгеров. / epicenter.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.