Прокуратурата: Загиналият журналист е паднал отвисоко, имал е много алкохол в кръвта

Тялото на загиналия на 22 май варненски журналист Георги Александров е било открито след два дни издирване в района на Варненското езеро. Това съобщи на брифинг пред Съдебната палата във Варна апелативният прокурор Владимир Чавдаров, на който присъстваха още главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на ОД на МВР във Варна старши комисар Даниел Пашов и един от неговите заместници.

Журналистът Георги Александров беше открит удавен в близост до дефектиралата тръба във Варненското езеро в следобедните часове в петък.

По думите на апелативния прокурор, цитиран от "Черно море", Александров е бил обявен за национално издирване по сигнал на неговите близки, след като не се е прибрал в дома си в продължение две денонощия.

Владимир Чавдаров оповести, че причината за смърта е удавяне, като по трупа на журналиста има много вътрешния наранявания, които свидетелстват за височинна травма. Не са открити данни за насилие. Прокуратурата работи по два варианта: самоубийство или нещастен случай. В кръвта му е установено високо съдържание на алкохол, като точните експертизи за това колко промила е то, както и тези за прием на наркотични вещества, ще станат ясни по-късно.

"Доказателствата, който сме събрали до момента, няма данни за умишлено престъплние", добави главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, цитиран от регионалното издание.

"Установява се маршрута и срещите на Алексанров от последните дни. При намиране на тялото не са били намерени никакви лични вещи на Георги Александров, коментира главният комисар по повод появилите се по-рано вчера информации, че до тупа на журналиста са открити лаптоп и фотоапарат.

"За да няма спекулации, тръбата се намира на повече от два километра", заяви още Иванов.

Действията по разследването продължават.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.