Протестиращите блокираха Орлов мост в София

Протестиращите блокираха Орлов мост в София

Протестът, който започна пред парламента, а после се премести пред Министерски съвет, вече се премести на Орлов мост в София.

Това съобщава Dnes.bg

Възловото кръстовище е блокирано, а движението е спряно в района от Ректората до алея „Яворов“. Градският транспорт също не преминава през района.

По неофициални данни протестът ще продължи до 17:00 часа.

Недоволните са организирани от партия „Възраждане“, които преди няколко дни се опитаха да нахлуят в Министерството на регионалното развитие.

В същото време Министърът на вътрешните работи напълно отрече твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че 73-годишна жена в старчески дом е „била профилактирана“, защото е участвала в антиправителствен протест.

Темата повдигна соцлидерката по време на парламентарния контрол към вътрешния министър и попита кой е наредил тази проверка.

Младен Маринов обаче бе категоричен – 73-годишната Стойна Льонгова не е била обект на полицейска проверка и не е притеснявана от служители на МВР, съобщава Дарик нюз.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.