Професионални моряци от Украйна прехвърлят богати бежанци в Европа с комфортни яхти

Професионални моряци от Украйна прехвърлят богати бежанци в Европа с комфортни яхти

Престъпните групировки все по-често наемат професионални моряци от Украйна за прехвърлянето в Европа на платежоспособни нелегални мигранти с комфортни яхти.

Това разкриха източници от италианската полиция, на които се позовава агенция Ройтерс.„Последните години престъпните банди започнаха да предлагат “разкошни пътешествия” със сигурни плавателни съдове, управлявани от квалифицирани моряци срещу цена от 6000-8000 долара, което е примерно 4 пъти повече от средната цена за обичайно прехвърляне“, цитира агенцията полицейски представител.

Във вторник по крайбрежието на южната италианска област Апулия бе задържана 12-метрова яхта с турски флаг. На борда й имало 50 граждани на Пакистан, които се прехвърляли нелегално от Турция към Италия.

Плавателният съд бе управляван от двама украински професионални моряци на 21 и 25 години, които бяха задържани, разказва Ройтерс. От началото на 2015 година италианските власти задържаха 65 души от Украйна, заподозряни в организиране на нелегална миграция.

“Това е засилващ се феномен”, заяви служител на италианската полиция, имайки пред вид участието на украински граждани в този бизнес. По думите му моряците от Украйна се захващат с изпълнението на мигрантските поръчки на престъпните групировки заради тежкото социално-икономическо положение в страната си, за да спечелят пари и да се преселят в чужбина.
Източник: БГНЕС

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.